Nutrino Organic

Šta sve podrazumeva organska hrana za bebe?


Kao roditelji za svoju decu uvek želimo najbolje i zbog toga težimo da im obezbedimo zdravo okruženje za njihovo odrastanje. Od neprocenjivog značaja za pravilan rast i razvoj deteta je i zdrava ishrana koja je ključna za fizički, emotivni, socijalni, kao i intelektualni razvoj deteta. Naši mališani od najranijeg uzrasta stiču navike koje će primenjivati tokom svog odrastanja, a kako želimo da žive u zdravom okruženju, bitno je da aktivno učestvujemo i podržavamo borbu za zdraviju budućnost naše dece.

Ukoliko vašim mališanima želite da omogućite zdravo okruženje i da doprinesete da se svet sačuva i za buduće generacije, organska hrana čija proizvodnja podrazumeva izuzimanje bilo kakvih hemijskih sredstava od procesa proizvodnje, pa do isporuke konačnog proizvoda, može biti pravi izbor za vas. Sirovine koje se koriste u proizvodnji hrane za bebe i decu moraju da budu vrhunskog kvaliteta i od sertifikovanih dobavljača, kao i da ne sadrže aditive, konzervanse i genetski modifikovane organizme, tj. GMO.

Domaći brend Nutrino, pored dijetetske, ima i novu organsku liniju Nutrino hrane za bebe koja zbog svog načina proizvodnje čuva biodiverzitet na planeti Zemlji i kao takva savršena je kao i priroda. Organskom linijom brend Nutrino želi da ponudi opciju za sve mališane koji će od malena učestvovati u stvaranju kvalitetnog okruženja i uživati u pažljivo odabranim, kombinovanim i proizvedenim ukusima prirode.

Šta sve podrazumeva organska proizvodnja hrane?

Organska proizvodnja podrazumeva korišćenje prirodnih đubriva koji stvaraju zdravo zemljište i ponovo oživljavaju tlo koje vraća svoju plodnost. Kod organske proizvodnje zaštita voća i povrća od insekata vrši se fizičkim uklanjanjem štetočina, a mogu se primenjivati i isključivo prirodna zaštitna sredstva biljnog porekla, što je u potpunosti u skladu sa prirodom. Na ovaj način vraća se kontrola prirodi i sprečava erozija tla, smanjuje emisija ugljen dioskida, utiče se na očuvanje čiste vode i dobro zdravlje životinja.

Organska hrana je 100% prirodna, nutritivna, puna vitamina i minerala, ne sadrži aditive, konzervanse i GMO i ispunjava jednake standarde kvaliteta. U proizvodnji Nutrino hrane za bebe i decu koriste se isključivo sirovine koje su odobrene po najstrožijim evropskim standardima, a dodatno proizvođači organskih sirovina podležu i rigoroznim kontrolama koje započinju od trenutka uključivanja proizvođača u organsku proizvodnju i praćenje svakog koraka proizvodnog procesa.

Kako prepoznati organske proizvode na polici?

Najsigurniji pokazatelji organskih proizvoda su nacionalni znak za organski proizvod i logotip Evropske Unije za organski proizvod.Ukoliko proizvod nema neku od pomenutih oznaka, već prefikse „Bio“, „Eko“ ili „Organsko“, on nije kontrolisan i sertifikovan organski proizvod.

Sirovine vrhunskog kvaliteta, kontrolisan proces proizvodnje, najsavremenija oprema i paneli čistih soba, koji nisu standard ni praksa za proizvodnju dečje hrane, ono su što Nutrino proizvode izdvaja od drugih proizvođača  i daje kredibilitet, gradeći poverenje roditelja usled čega je Nutrino najbrže rastući brend hrane za bebe i decu na tržištu Srbije.

Uz novu organsku liniju Nutrino hrane za bebe koja dolazi u nekoliko vrsta pakovanja i voćnih ukusa, budite aktivni učesnik u očuvanju naše planete i omogućite vašim mališanima što zdravije okruženje za odrastanje.