• Pon - Pet: 08:00 - 20:00
  • Sub - Ned: 09:00 - 15:00
  • Rajka Mitića
  • (Banjički Venac) 28, Beograd

Živka Vlajković - Poliklinika Dr Raketić

Živka Vlajković

diplomirani nutricionista

Preglede koje obavlja

Konsultacije o ishrani majke dojilje, sa jelovnikom (porodilje) i saveti o dojenju ( ili dohranjivanju formulom AM) novorođenčeta.
Konsultacije o ishrani odojčeta, sa jelovnikom – po mesecima.
Dijetoterapija za period odojčeta (rešavanje problema lošeg napredovanja, opstipacija, anemija, intolerancija na proteine kravljeg mleka, diarea…)
Dijetoterapija za decu uzrasta do 7.godina, za oboljenja: anemija, opstipacija, diarea, alergje različitog porekla, mršavost, gojaznost, celijakija, česte infekcije, ishrana GF i KF kod pervazivnih poremećaja (autizam …).
Dijetoterapija za školsku decu i adolescente, za oboljenja: mršavost, bulimija, gojaznost, hiperlipidemije, opstipacija, celijakija…
Konsultacije sa jelovnikom za trudnice ( za prvi trimestar – principi pravilne ishrane, za treći trimestar – gestaciona hipertenzija, gest. dijabet, anemija, opstipacija …), priprema za porođaj – početak dojenja tokom boravka u porodilištu.
Porodična ishrana ( promena), principi pravilne ishrane, izbor zdrave hrane…

Savetovalište za ishranu dece i omladine, pri dečijem dispanzeru Doma Zdravlja Zemun (30 godina staža)

Stalni predavač u školi roditeljstava od 1997. godine sa temom Ishrana trudnica, dojenje i ishrana porodilje

Autor knjiga Moj kuvar u trudnoćiBebi kuvar i Dečiji kuvar

Saradnik više časopisa (od osnivanja) za bebe i decu (Nutricija, Bebin izbor i Bebi planeta ) i Pčelar,  u kojima je publikovala veliki broj članaka. Snimila puno TV emisija sa temom ishrana odojčeta, i pčelinji proizvodi u ishrani.

Kao član SZRS, društva nutricionista dijetetičara  publikovala je veliki broj radova iz oblasti ishrane. Član je SPOS- a i stalni predavač  o  pčelinjim  proizvodima  u zdravlju i bolesti,  pa je snimila puno TV emisija i održala preko 100 predavanja za građanstvo iz iste oblasti, po mnogim gradovima Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Više od dve godine sarađivala sa ordinacijom koja se bavi inolerancijom na hranu, kao konsultant za dijetoterapiju, tj sastavljala jelovnike po urađenom testu intolerancije.