Za odrasle

Naslovna Za odrasle

Za odrasle

Za odrasle je od najvećeg značaja održavanje zdravog života i prevencija bolesti. Zato se preporučuje da se godišnje urade sistematski pregledi, koji uključuju pregled interniste ili lekara opšte prakse, pulsnu oksimetriju, merenje krvnog pritiska, EKG, ultrazvučni pregled abdomena i laboratorijske analize. Pored toga se kod žena sprovodi ultrazvučni pregled štitne žlezde a kod muškaraca ultrazvučni pregled prostate.

 

Za zdravlje su od velike važnosti i vakcinacije, gde koristimo vrhunske vakcine renomiranih svetskih proizvođača. Lekari proveravaju karton imunizacije i određuju eventualne revakcinacije ili nove vakcinacije. Svake godine savetujemo vakcinaciju protiv gripa.

 

U slučaju tegoba koje se odnose na kardiovaskularni sistem, internista kardiolog pored pregleda može uraditi EKG, ultrazvučni pregled srca, holter EKG i holter krvnog pritiska. Specijalista radiologija može uraditi Dopler krvnih sudova u cilju pronalaženja anomalija vaskularnog sistema.

 

Specijalista radiologije radi ultrazvučni pregled abdomena (stomaka) i male karlice, zglobova, mišića i mekih tkiva.

 

Specijalista otorinolaringologije (ORL) se bavi pre svega zdravstvenim problemima vezanim za uvo, tako što određuje stanje srednjeg uva (timpanometrija) i sluha (audiometrija), a može uraditi i terapijske procedure u vidu ispiranja uva i postavljanja štrajfne sa lekom.

 

U slučaju problema vezanih za kožu, specijalista dermatovenerologije pored pregleda može uraditi i dermoskopiju (pregled maldeža) i uklanjanje bradavica radiotalasima.

 

Specijalista pulmologije može uraditi ispitivanje plućne funkcije (spirometriju) a specijalista alegologije izvođenje kožnih testova na inhalatorne i nutrotivne alergene.

 

U toku pregleda za 5 do 10 minuta su gotovi rezultati brzih dijagnostičkih testova kao što su kompletna krvna slika, CRP, brzi test na streptokok i glikemija. Od druge dijagnostike moguće je uraditi uzimanje uzoraka krvi za biohemijske i druge analize, uzimanje različitih vrsta briseva (grlo, nos, oko, vulva i dr.), uzimanje uzoraka urina za sediment („običan urin“) i urinokulturu, uzimanje uzoraka stolice na viruse (Rota/Adeno/Noro/Astro viruse), parazite, gljivice i bakterije (koprokultura). Na taj način se brzo postavlja dijagnoza bolesti i sprovodi adekvatno lečenje prema savremenim terapijskim protokolima.

 

U poliklinici se sprovode različite terapijske procedure, u vidu davanja intramuskularne terapije (injekcije), intravenozne terapije (infuzije), inhalacije sa lekom ili fizikalne terapije.

Radno vreme

Ponedeljak – Petak 08h – 20h
Subota – Nedelja 09h – 15h

Kontakt podaci

  • Rajka Mitića (Banjički Venac) br. 28, Beograd
  • 011 367 48 14
  • 069 367 48 14
  • 064 117 27 41
  • 069 223 37 00